Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

II. TISZA-TAVI KUPA IV. forduló - beszámoló

Eljött az ideje, hogy kiderüljön, ki a Tisza-tó legjobb horgásza 2011-ben! A II. Tisza-tavi Kupa utolsó, IV. fordulójára 2011. október 16-án került sor a Tiszafüredi Holt-Tiszán. Ezúttal pergetőhorgászatban mérték össze tudásukat a versenyzők. A verseny csónakból zajlott, mindenki szabadon megválaszthatta a helyét.

IV. Forduló - Ragadozó halak horgászata műcsalival.

Ideje: 2011. október 16. (vasárnap)
Helye: Tiszafüredi Holt-Tisza

Ekkor még gazdára vártak a díjak

Ragyogó idő, kis szellő, teremtett kellemes körülményeket a 4 órás versenyre összegyűlt horgászok számára. Nem csak Tiszafüredről, és a Tisza-tó környékéről érkeztek versenyzők, de a Mátrai Pergetők, a debreceni műcsalisok, sőt még Budapest környékéről is tiszteletüket tették a megmérettetésen.

Kiváló horgászidőben indult a verseny

Nem túlzás azt állítani, hogy nagyon rangos kis mezőny jött össze, top felszerelések, változatos műcsalik, magas szakmai tudás csapott össze - persze csak képletesen.

Molnár József kis csukája

Az első óra unalmasan telt, apró ütések voltak, a halak álmosnak tűntek, a két mérlegelőnek nem akadt dolga. Később aztán beindultak a fogások. Először kisebb testű balinokat lehetett fogni, majd a verseny második felében megjöttek a csukák is.

Szabadon lehetett a helyet változtatni

Hölgy párosunk egyik tagja kiló körüli csukával jelezte, hogy a gyengébbik nem, itt bizony akár erősebb is lehet. Ezt követően darabos halak is jelentkeztek, Kiss Jóska, jó 3.5-es csukája sokáig nyerőnek látszott, de nem sokkal a lefújás előtt elesett egy már-már kapitális, 6.8 kg-os csuka, melyet ebben a fordulóban senki sem tudott lepipálni.

A versenyre jellemző volt, hogy csaknem mindenki fogott halat.

Minden apró halnak jelentősége lehet!

A II. Tisza-tavi Kupa 4. fordulóját Fórián Zsolt nyerte 6800 grammal, őt követte Kiss József 3470 grammal, a harmadik helyet Kelemen János csípte el 2780 grammos fogásával.

A győztes hal - ki tudja miért épp Burai Csaba kezében

Az összetettben a magyar bajnok pergető, Elek Gyula megvédte címét, és a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott. Jól hajrázott Kiss József, aki második lett, míg Molnár József, aki egyre szebb eredményeket ér el a felnőttek mezőnyében is, megszerezte a harmadik helyet.

Berczi Gábor, a szövetségünk elnöke

Valamennyi díjazott az Energofish Kft. pergető botjait és remek orsóit vehette át a kupák mellett. Az ismert horgászcikk-gyártó, az Energo Team és a Banax és a Ryobi forgalmazója is egyben, nagy segítségére volt szövetségünknek abban, hogy méltó díjazás mellett bonyolódjon le a versenysorozat.

A 4. forduló győztesei

A 2011-es Tisza-tavi Kupa versenysorozatról összességében elmondható, hogy népszerűsége egyre nagyobb, s kezd túlnőni a Tisza-tavi régión.

Elek Gyula, az összetett győztes

Az 1. forduló sok résztvevővel, színvonalas versennyel, főleg spiccbotos technikák jó szereplésével indította a sorozatot. A 2. forduló a folyóvízi keszegezés során a rakós botok előnyét mutatta. Majd az elő csalis ragadozóhorgászat a 3 fordulóban kissé visszafogottabb eredménysorral jelentkezett, hála az igen meleg ősznek, és a magas vízhőmérsékletnek. A föntebb részletezett 4. forduló pedig tovább öregbítette a tiszafüredi Holt-Tisza ragadozóállományának hírnevét. Aki a változatos versenyek után az élmezőnyben végzett joggal mondhatja el magáról, hogy érti a Tisza nyelvét, és sokoldalú horgász.

Az összetett dobogósai

Jövőre természetesen újrakezdődik a kupasorozat, s reméljük még többen fognak eljönni, hogy próbára tegyék tudásukat, szerencséjüket!

Teróczky László és Szarvas Zoltán összeállítása

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.