Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Elkezdődnek a horgászvizsgák a Tisza-tónál!

Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége horgászvizsgákat tart Abádszalókon!

Vizsga időpontok:
2019.04.13. 9.00. óra
2019.05.18. 9.00. óra
2019.06.15. 9.00. óra
2019.07.13. 9.00. óra
2019.08.17. 9.00. óra

Vizsga helyszíne: Abádszalók városi könyvtár

Jelentkezni a Kiskörei Fahalacska horgászboltban, Abádszalóki Pecás büfében 535 Tiszafüred Hunyadi u 1. valamint a 06 30 627 2126-os telefonszámon és a tiszahorgaszhesz@gmail.com e-mail címen lehet.

A viszgára való jelentkezési lap letölthető itt! A 10 és 14 év közötti vizsgázó esetén szükséges szülői belegyező nyilatkozat nyomtatványa itt található.

A horgászvizsgán először egy 32 kérdésből álló teszten kell a vizsgázóknak számot adniuk a tudásukról. Kérdéssor megválaszolására 45 perc áll rendelkezésre. Minden kérdés 1 pontot ér. A sikeres teljesítéshez 21 pontot kell elérni.

A teszt sikeres megírása után a megfelelt vizsgázónak tíz képet kell húznia, melyek mindegyikén egy-egy halfaj szerepel. A képen látható tíz halfaj közül 6 a fogható fajok, kettő a tájidegen és invazív fajok, míg kettő a nem fogható és a védett fajok képeit ábrázolja. A vizsgázónak minimálisan 7 fajt kell felismernie ahhoz, hogy a vizsgarész eredményes lehessen. Az adott halfaj képről történő felismerése mellett ismertetni kell a Vhr. szerint meghatározott tilalmi idejét, kifogható mennyiségi és méretkorlátozást, illetve legfontosabb biológiai jellemzőit. Az adott halfaj felismeréséért 1 pontot, míg az adott halfajra vonatkozó jogszabály szerinti rendelkezések, illetve legfontosabb biológiai jellemzőinek ismertetésével újabb 1 pontot lehet szerezni.

A sikeres vizsgához az így elérhető 20 pontból 13-at kell megszerezni, de a nem fogható és védett fajok mindegyikét fel kell ismerni.

A szóbeli vizsga után a vizsgázó azonnal megtudja a vizsga eredményét és azt, hogy megfelelt-e vagy sem. Ekkor külön kérésre lehetősége van a vizsgázóknak megtekinteni a vizsgalapot és tájékoztatást kérni a pontozási szempontokról. Később erre már nincs mód! A vizsgázó, szóbeli sikeres beszámolója után a vizsgaelnök kiállítja a bizonyítványt. Amennyiben a horgászvizsgára jelentkező személy a vizsgára jelentkezés napján még nem töltötte be a 14. életévét, abban az esetben a vizsga megkezdése előtt köteles bemutatni a vizsgabizottságnak a törvényes képviselője által - a horgászvizsgán történő részvételhez - adott hozzájárulást.

A vizsgán való részvétel feltétele, hogy a vizsgázó a helyszínen személyazonosító okmányának és lakcímkártyájának felmutatásával azonosítsa magát. A 14. életévüket be nem töltött, vizsgázni kívánó személyek személyazonosságát a törvényes képviselőjük igazolhatja a vizsgabizottság előtt.

A horgászvizsga ingyenes.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.