Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap


I. Tisza-tavi horgásztábor

A Tisza-tavi Horgász- egyesületek Szövetsége 2011. július 11-15. között, először rendezte meg gyermek-, és ifjú- sági horgászok részére nyári horgásztáborát. A Tiszafüreden, egy hétre vízparti szállásokban elhelyezett diákok rengeteg horgászati ismerettel, kalanddal és barátságokkal lettek gazdagabbak.

Hétfőn 2011. július 11.-én délelőtt nyolc gyermek és ifjúsági korú horgász érkezett a tiszafüredi Városi Kikötőbe. Egy kis megbeszélés után hozzá is láttak a szerelékek összeállításának, hogy estére már a nagy horgászatra készülve melegíthessenek a parton.

Kedden délelőtt egy hosszabb horgász kalandtúrán vettek részt, melynek keretében a Tiszavirág Ártéri Sétautat is meglátogatták. Délután Szarvas Zoltán profi horgász és újságíró tartott nekik előadást, elbeszélgetve velük a horgászat szépségeiről és saját tapasztalatairól. Este a gyerekek kimentek a tóra balinozni miközben a parton bográcsban főtt a vacsora.

Szerdán a fárasztó keddi nap meg se látszott a táborlakókon, olyan frissen indultak kora reggel pecázni. Volt, aki a Valki-medencét vette célba, volt aki a Kis-Tiszát és volt, aki partról horgászott a rakós botos keszegezést gyakorolva.

Vödörszámra gyűlt a keszeg és a kárász, alig győzték a felnőttek pucolni. A haltisztítás rejtelmeit is megismerve, a táborozók hozzáláttak a horgász-feladatlapok kitöltéséhez, mellyel a másnapi öttusa szellemi vetélkedőre készültek. Közben a keszegek is elkészültek, így a bőséges vacsora az aznapi sikeres horgászat megkoronázása is lett egyben.

Csütörtökön egész napos horgász négytusa verseny kezdődött. Reggel az első két tusában, a horgászversenyben és a célba dobásban jeleskedtek a fiatalok. A halfogás eredményei magukért beszélnek, hiszen Varga Fanni 11.200 gramm hallal végzett az első helyen a serdülő kategóriában. Ebéd után sor került a másik két versenyszámra, a horgászfelszerelés barkácsolásra és a szellemi vetélkedőre. Az eredményhirdetést és a napot jó hangulatú szalonnasütés zárta le.

Pénteken délelőtt a Hortobágyi Nemzeti Park "szafari buszos" bejárása zárta a heti események sorát. A búcsúebéd után rengeteg új tudással, tapasztalattal és kaland élményével utaztak haza a gyerekek.

Táborozásuk egy hete alatt a gyerekek szinte minden sporthorgász módszert megismertek. A horgász-oktatók között volt, aki a pergetés rejtelmeibe avatta be őket és volt, aki a nádi pontyozást kulisszatitkait tárta fel számukra. Mindezeket mindig gyakorlatban is kipróbálhatták, az élő Tisza és a tó holt medreinek adottságait legjobban kihasználva.

A sugárzó tekintetekből kiderül, hogy a rengeteg pecázásnak és a jó hangulatnak köszönhetően minden gyermek jól érezte magát, élményekkel teli hetet hagytak maguk mögött. A gyerekkor meghatározó emlékei talán még sokszor visszacsábítják őket a páratlan Tisza-tavi horgászhelyszínekre.

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége, az alábbi hölgyeknek és uraknak, külön köszöni a közreműködést és az önzetlen segítséget a tábor szervezésében:

Szarvas László
Orbán Ferenc
Oláh Gergely
Elek Gyuláné Paltesz Ágnes
Elek Gyula
ifj. Bagi András
Balogh Albert
Szarvasné Végh Zsuzsanna
Pénzes András
Szarvas Zoltán

Forrás

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.