Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap


II. Tisza-tó Kupa 3. forduló

2011. szeptember 18-án rendezte meg a Tisza-tavi Horgászgyesületek Szövetsége, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a II. Tisza-tavi horgászkupa 3. fordulóját. Ebben a fordulóban az élő Tiszán folyt a megmérettetés, az értékelésbe kizárólag természetes csalival megfogott ragadozó halak számítottak be. A versenyzés csónakból folyt, egy csónakban két horgász kapott helyet.

Minden adott volt egy jó halas verseny lebonyolításához, a folyó idén szokatlanul hosszú idő óta árvizektől mentes, tiszta és lassú volt. A jelentkezők fő halként süllőre és balinra számíthattak a megelőző időszak fogási eredmények alapján.

A versenyzők kora reggel a Városi Kikötőben gyülekeztek, ahol a regisztráció után kihúzták sorszámaikat, majd párosával kimotoroztak a Füredi fokhoz és onnan indultak rajtszámaik alapján helyet keresni a 427 és a 432 folyamkilométer közötti szakaszon.

A 4 órás verseny alatt a legtöbben halszelettel mártogattak süllő reményében, de emellett sokan úsztattak vízfelszínen élő kishalat balinra is. A mártogatásnál nagy előny a helyismeret, a versenyzők az ismert kövezéseket, akadókat, gödröket vallatták.

Bár a közelgő hidegfront miatt a verseny napján kevésbé voltak aktívak a ragadozók, mégis majdnem mindenki fogott halat, a legtöbbet süllőből zsákmányoltak, ezen kívül jópár kövest, kisharcsát, csukát és egy menyhalat is fogtak. Érdekes, és váratlan, hogy balin nem akadt horogra. A legtöbb hal egy versenyzőnél 6 db volt, a legnagyobb hal pedig egy 1,32 kg-os csuka lett.

I. helyezettként végzett Pénzes András 2640 grammal, II. helyezett Bodó Mihály 2440 grammal, III. helyezett pedig Elek Gyula lett 2020 grammos fogásával.

Az eredményhirdetés után a dobogósok nyereményként az Energofish Kft. botjait, orsóit vehették át, továbbá egy szép kupával lettek gazdagabbak, majd a résztvevők, családtagjaik, és barátaik egy finom ebéddel zárták a horgászversenyt.

A verseny utolsó fordulóját októberben tartják a tiszafüredi Holt-Tiszán, ahol pergetésben kell majd jeleskedniük a horgászoknak. Itt dől majd el a korábbi fordulók eredményeit összeadva, hogy ki lesz idén a Tisza-tó legjobb horgásza. Az összesítés alapján a legesélyesebb erre Elek Gyula, aki, ha ilyen kiegyenlítetten teljesít a záró fordulóban is, megvédheti tavalyi címét.

Forrás: Tisza-tó Horgász Portál

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.