Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Tisztségviselői horgászverseny 2012.

2012. június 23-án került megrendezésre a Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetségét alkotó tagegyesületek tisztségviselőinek már hagyományosnak tekinthető versenye. A horgászverseny tervezett helyszíne többször is módosult, végül annak érdekében, hogy az exponált horgászhelyeken hétvégén ne zavarjuk a horgászokat a IV-es öblítő melletti horgászhelyekre esett a választás. A IV-es öblítő műtárgya mellett 6 órakor volt a gyülekező, a horgászhelyek kisorsolását, majd a horgászhelyek elfoglalását követően 6.30-kor kezdődött a verseny.

A kezdés néhány résztvevő számára kissé elhúzódott, hiszen a horgászhelyek nem voltak járművel megközelíthetőek és van aki többször is fordult, amíg az összes felszerelést be tudta juttatni. Néhányan közel egy órás késéssel kezdték meg a versenyt, azonban aki arra gondol, hogy emiatt a versenyben lemaradtak, alaposan téved. Az alapozó etetés után előbb a kisebb snecik, keszegfélék kaptak, majd nagyobb fajtársaik következtek:

Rövid idő belül kiderült, hogy a magasabb sorszámú horgászhelyeket húzó versenyzők voltak a "szerencsés kezűek", nem csak a kapások voltak gyakoribbak, hanem a halak egyedsúlya is lényegesen nagyobb volt, mint máshol. Gyakran a páros mindkét tagja halat fárasztott.A legszélső horgászhelyen négy szakítás is történt, egy pontyot így is sikerült kifogni. Emellett gyönyörű dévéreket is fogtak. Ekkor mindenki úgy gondolta, hogy az itt horgászó Bollók - Dr. Kállai páros viszi el a pálmát. A 7-es horgászhelyen azonban a Magyar - Mukus páros csendben szinte számolatlanul fogta a keszegeket és végül ez hozta meg számukra a győzelmet.

A mérlegelés után az alábbi sorrend alakult ki:

I. helyezett a Tisza Barátai HE csapatát alkotó Magyar Lajos -Mukus Ferenc páros 13.450 gramm fogott hallalII. helyezett az Ezüst-Ponty HE 1. sz. csapatát alkotó Bollók István-Dr. Kállai Sándor páros 12.800 gramm fogott hallal.

III. helyezett a Kinizsi Sporthorgász Egyesület csapatát alkotó Fábián Judit- Zubor Tibor páros 2.790 gramm fogott hallal

A horgászverseny első három helyezettje, valamint a legnagyobb hal kifogója díjazásban részesült. A díjakat Dósa József a Tisza-tavi HESZ ügyvezető elnöke - aki a versenyt szervezte és lebonyolította - adta át.

Az első helyen végzett Magyar Lajos -Mukus Ferenc páros:

A csak néhány grammal második helyre szorult tandem:

A horgászversenynek egy résztvevője volt a szebbik nem részéről, aki horgászként is kitett magáért, hiszen társával a harmadik helyet sikerült megszereznie:A legnagyobb hal fogására kitűzött díjat Bollók István nyerte meg:

A verseny helyezetteiről készült csoportkép:Egyöntetű vélemény volt, hogy a verseny zárásaként a helyszínen főzött és elfogyasztott malacpörkölt is első helyezést érdemelt volna egy főzőversenyen.A horgászverseny többféle értelemben is elérte célját. A Tisza-tavi HESZ tisztségviselői tanú bizonyságát adták annak, hogy nem csak jó horgászvezetők, hanem kiváló horgászok is. A verseny lehetőséget biztosított arra is, hogy a személyes kapcsolatokat ápoljuk, olyan dolgokról beszéljünk, amelyekre máskor nincs idő. Jövőre ismét meg kívánjuk rendezni ezt a csapatépítésre is kiváló versenyt.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.