Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat
III. Forduló: Ragadozó halak horgászata természetes csalival


2012. szeptember 15-én megrendezésre került az immár hagyományosnak tekinthető Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat ez évi harmadik versenye, melynek során a versenyzők ragadozó halak természetes csalival történő horgászatában mérték össze magukat.

A gyülekezés, regisztráció és verseny előtti eligazítás a tiszafüredi Városi kikötőben történt 06.30 és 07.15 óra között. Az előkészítő műveletek rendben meg is történtek, egyedül az időjósok jövendölése nem akart beválni. Ezen ugye nagyon már nem is csodálkozunk. Ők ugyanis esőmentes, meleg időt ígértek a régióba, ezzel szemben szombaton már hajnali 02.30-tól - ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam - több hullámban is szakadt az eső. Nem változott ez a verseny megkezdéskor sem, sőt a verseny alatt sem.


Az esőtől eltekintve sem voltak igazán kedvezőek a körülmények, hiszen az aszályos időjárás miatt Szolnok vízellátásának biztosítása érdekében a vízügy a Tisza-tó vízszintjét a szokásosnál mintegy 50 cm-el alacsonyabban tartja. A nem éppen ideális körülmények ellenére a versenyzők 8 órára elfoglalták a Tisza-folyó 427-432 folyamkilométer közötti szakaszán a szerintük legkedvezőbbnek tűnő horgászhelyet és megkezdődött a verseny, amelyen minden Tisza-tavi horgászrendben megengedett módszerrel horgász lehetett horgászni. Volt aki kuttyogatott, mások inkább mártogattak, vagy fenekeztek.


A verseny során néhány kisebb egyedsúlyú kölyökharcsa, kősüllő, süllő és balin került a horog végére.

A kifogott halak azonnal mérlegelésre kerültek, a méretkorlátozással védett halak méret alatti példányai azonnal visszahelyezésre kerültek a vízbe.A pálmát - a legnagyobb hal fogásával - Csuhai József füzesabonyi horgász vitte el, aki 2695 grammos süllő fogásával a versenyt is megnyerte.


Második helyezést Kiss József bagi horgász érte el 1070 grammos fogásával, harmadik helyezést Lukács Balázs mezőkövesdi sporttárs érte el 630 grammos fogásával. A 12 órakor befejezett verseny után a résztvevők visszatértek a Városi kikötőbe, ahol az eredmények összesítése után eredményhirdetésre és a tárgyjutalmak átadására került sor.

Ezt követően a szervezők által készített ízletes birkapörkölt került terítékre, amelyből jutott a résztvevők hozzátartozóinak, kísérőinek is.

Ezúton is felhívjuk a versenyen részt vevő horgásztársaink figyelmét arra, hogy a verseny IV. fordulója a korábbi kiírással ellentétben október 6-án, változatlan helyszínen kerül megrendezésre!

A verseny végeredménye a következő volt:
NévÖssz. FogásHely
Csuhai József2695 g1.
Kiss József1070 g2.
Lukács Balázs630 g3.
Gonda Zoltán550 g4.
Besenyei István500 g5.
Forgó Péter390 g6.
Péró Ferenc260 g7.
Molnár József250 g8.
Oláh Tamás09.
Elek Gyula09.
Bodó Mihály09.
Balasi Béla09.
Marinkás Sándor09.

A 2012. évi III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat pontversenyének állása letölthető itt!

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.