Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat
IV. Forduló: Ragadozó halak horgászata műcsalival

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében 2012. október 6-án megrendezésre került a III. Tisza-tavi Horgász-kupa IV. fordulója, amelynek során a teljesítendő horgászfeladat a ragadozó halak műcsalival történő elejtése volt. A verseny a tervezettnél egy héttel korábban került megrendezésre, mivel a Csónakos pergető országos bajnokság 5. fordulóját a versenyünkkel egy időben, október 14-re, tiszafüredi Holt Tiszára szervezték. Bár a szervezésben nem mi hibáztunk, nem kívántuk megzavarni az országos bajnokság lebonyolítását.

A kiírásnak megfelelően reggel 06.30 és 07.15 között került sor a regisztrációra, eligazításra, sorsolásra és más szokásos adminisztrációs teendőkre. Összesen 21 versenyző nevezett erre a fordulóra. Egyik idősebb sporttársunk kedves felesége többféle süteménnyel is meglepte a versenyzőket és szervezőket - mindenkinek nagyon ízlett a pogácsa és a másik három féle süti.

Az állóképességet így megalapozva a versenyzők megtették a szükséges előkészületeket, ki több, ki kevesebb felszerelést hordott a csónakjába, szerelt, majd a szervezők jelzésére elindultak az általuk legjobbnak vélt horgászhelyek felé. Az időjárás kifejezetten szép volt, a ragadozó halak horgászatához azonban a víz még nem volt kedvező hőmérsékletű, 19 C° volt. A verseny 8.00 órakor kezdődött és nem sokkal később már meg is volt az első fogás, egy kisebb balint sikerült elsőként elejteni.


Rövid időn belül a következő csöppség, egy sügér mérlegelésére került sor.


A kikötő közelében horgászó páros pillanatai következtek, mindketten egy-egy csukát fogtak ki. Sajnos több csukájuk is rosszul akadt és a csónak közelében lemaradt.A szerencse ezután ismét a sügérhorgászoknak kedvezett, egy újabb csíkos kis harcost ejtettek el.


A verseny egyetlen hölgy tagja igazán szép eredményt ért el, egy csukát és egy balint ejtett el.Ezután a balinozók ideje következett több méret alatti példányt sikerült megakasztani

A verseny vége felé még két kisebb csuka kapott a műcsalikra.
Majd két sügér bátorodott fel példájukon.A verseny 12 órakor fejeződött be, az eredmények összesítése után sor került az eredményhirdetésre.


I. helyezett: Forgó Péter (1310 g; Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület)
II. helyezett: Elek Gyuláné Paltesz Ágnes (890 g; Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület)
III. helyezett: Elek Gyula (780 g; Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület)

Ezúton is gratulálunk az első három helyezettnek, közte külön a 2. helyen végzett egyetlen hölgy versenyzőnknek, Paltesz Ágnesnek! A versenyt követően a szervezők finom ebéddel látták vendégül a versenyzőket és jelen lévő hozzátartozóikat.A III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat végeredménye

A versenysorozat több meglepetést is tartogatott. A végig jó eredményeket elérő Kiss József a IV. fordulóban betlizett, ennek ellenére meg tudta őrizni előnyét és megnyerte az összesített versenyt. Elek Gyula a II. és III. fordulóban nem ért el eredményt, ennek ellenére a többi versenye során nyújtott kiváló teljesítménye alapján meg tudta szerezni az összesített 2. helyezést.

Idén csak azok eredményeit lehetett a végső sorrend megállapítása során figyelembe venni, akik minden fordulón elindultak.

 NévEgyesületÖssz. p.
1.Kiss JózsefTiszafüredi Sporthorgász Egyesület21
2.Elek GyulaTiszafüredi Sporthorgász Egyesület28
3.Oláh TamásKiskörei Tisza II. Horgász Egyesület30
4.Csuhai JózsefTiszafüredi Sporthorgász Egyesület35
5.Gonda ZoltánDebreceni Vagongyár HE35
6.Molnár JózsefKinizsi Sporthorgász Egyesület38
7.Lukács BalázsAutovill HE42
8.Péró FerencMetaloglobus HE47

A Tisza-tavi HESZ a Sporthorgász Nkft-vel közösen jövőre is megrendezi a Tisza-tavi Horgász-kupát.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.