Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Beszámoló a MOHOSZ XXXV. Országos Horgásztáboráról

Mindent csak elkezdeni nehéz, aztán már minden megy magától, mint a karikacsapás. Valahogy így vagyok én is ezzel a beszámoló megírásával...

A Tisza-tavi HESZ által rendezett májusi négytusa versennyel kezdeném, ami egyben válogató is volt, erről a versenyről jöttem ki győztesen az ifi kategóriában, a gyermekben pedig Szabó Regő. Így minket ért a megtiszteltetés, hogy bekerülhettünk a MOHOSZ táborába, ami július 14-20-ig tartott. A tábor egyben négytusa verseny is volt, de egy kis izgalom sohasem árt!

Mivel Tiszafüredről indultunk mindketten, nehézkes volt eljutnunk az agárdi horgásztanyára, de szerencsére a Tisza-tavi HESZ segítette az utazásunkat. Egy héttel a tábor előtt elkezdtünk gyakorolni célba dobni, barkácsolni, az elméletet is átismételtük és persze horgásztunk, mivel ezekből állt a verseny.

Az érkezésünk és a regisztráció után elfoglalhattunk a katonai sátrakban a szálláshelyünket, melyek 5 fősek voltak. A megnyitón kiderült, hogy a 35. MOHOSZ táborra 36 gyerek és ifi kerülhetett be, és büszkéknek érezhettük magunkat, hogy mi is ezek között a gyerekek között lehettünk.

A négytusa verseny első vetélkedője rögtön a második napon a szellemi/elméleti volt. A horgászni vágyóknak biztosítottak a szervezők kellő időt a szabad programra, valamint fejenként 5 kg etetőanyagot. Amikor tehettem az ottani barátaimmal én is horgászni indultam, hogy feltérképezzük a Velencei-tavat a "halfogás" fordulóra.

A következő napon hajókirándulással egybekötött gyalogos túra volt, amin rengeteg szép emléket szereztem. Délután pedig a barkácsolás vetélkedőjét rendezték meg.

Nagy Attila Európa-bajnok versenyhorgász, nem mellesleg az EXNER horgászcikkek gyártója tartott egy nagyon érdekes bemutatót a match botos és rakós botos horgászatról.

Csütörtökön reggel volt a horgászat első fordulója, amelyre izgatottan készültem. Sokat gondolkodtam rajta, hogy rövid spiccbottal vegyem üldözőbe a sneciket, vagy inkább match bottal hosszabb távon a kisebb-nagyobb keszegeket. A verseny kezdetén végül megetettem csúzlival úgy 30 méterre a match botos távot, de arra csak kevés időt szántam, hogy megnézzem, van-e hal az etetésen? Közben folyamatosan fogtam spiccbottal az apró halakat.

Csütörtökön délután volt a célbadobás első fordulója, majd a horgászat másik fordulója következett, amelyen a bevált stratégiát alkalmaztam, ezután lebonyolították a célbadobás második fordulóját is. Péntek délután egy műlegyes előadás is volt, amelyet végül is kihagytam, hogy ismét horgászhassak, mert engem és pár barátomat csak és kizárólag a békés halak horgászata érdekel, ezen belül is az úszózás.

Az utolsó este tábortűznél, szalonnasütéssel töltöttük az időt és készültünk fel lelkileg a másnap reggeli eredményhirdetésre. Végül célbadobásban a 2. helyet sikerült megszereznem, elméletben a 4., barkácsolásban a 6., halfogásban a 8. lettem. 2450 g-ot fogtam, amiben snecin és apró halon kívül szebb dévérkeszeg is volt. Összesítettben pedig a negyedik helyen végeztem.

Mivel rengeteg tapasztalattal, egy második, dobogós helyezéssel és sok élménnyel gazdagodtam nagyon örültünk (Regővel együtt) hogy eljuthattunk ebbe a táborba.

Köszönöm a lehetőséget!

Balogh Albert

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.