Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Finisben a horgászhely fejlesztés a Tisza-tavon

Augusztus eleje óta dolgozott a Sporthorgász Kft. kistraktora az Örvényi-morotva partján. A szárzúzó adapterrel ellátott kisméretű munkagép lassanként ligetes parttá alakította az eddig aljnövényzettel sűrűn benőtt szakaszt, megtisztította a gyalogakác által elfoglalt területet.A munkálatokban segítségünkre voltak a KÖTIVIZIG munkatársai is. A tereprendezés természetesen nem ért véget, hiszen az új hajtásokat még évekig le kell vágni, hogy aztán véglegesen a fű vegye birtokba ezt az 1 kilométeres partszakaszt. A horgászati hasznosító Sporthorgász Kft. célja, hogy a beruházás által több horgászhely legyen használható a Tisza-tó partján.

Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

És egy kis kiegészítés...

Az Örvényi-morotva mellett járva láttuk a horgászok számára új parti horgászhelyeket teremtő, illetve a már meglévő helyek megközelítését elősegítő munkát. Terveztünk erről egy rövid tájékoztatás megírását, azonban a Sporthorgász Kft. megelőzött ebben bennünket a honlapján megjelenő cikkel. Így a cikkben foglaltakat a következőkkel egészítjük ki:

Szerencsére a cikkben szereplő finis csak az Örvényi-morotva melletti területekre vonatkozik. A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a tevékenység tovább folytatódik a Tisza-tó körül idén addig, ameddig az időjárás engedi, illetve jövőre is. Örvendetes, hogy a terület rendezésében KÖTIVIZIG munkatársai is közreműködtek.

Az Örvényi morotva melletti partszakasz horgász és turisztikai értéke is növekedett a jelentős területet elfoglaló aljnövényzet eltávolítását követően. Lényegesen nagyobb szabad terület áll a horgászok és családtagjaik, vagy a kirándulók, túrázók részére.

Szimpatikusnak találtuk, hogy nem csak az aljnövényzettől tisztították meg a területet, hanem az ott található eldobált üvegektől, dobozoktól, egyéb szeméttől is.

"Horgászhely fejlesztés TiszanánánAz Örvényi-morotva tereprendezése után tovább folytatódik a horgászhely fejlesztés a Tisza-tónál, ezúttal Tiszanána térségében. A munkálatok elvégzésre a Sporthorgász Kft. vállalkozási szerződést kötött a helyi önkormányzat tulajdonában álló Enter- Nána Kft-vel. A Dinnyésháti folyószakasz partjának rendezése a mai nap (szeptember 23.) folyamán megkezdődött. Célunk továbbra is az, hogy a beruházás által minél több horgászhely legyen használható a Tisza-tó partján."

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász KN Kft.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.