Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

IV. Tisza-tavi Horgász Kupa Versenysorozat 2014. I. Forduló

Szövetségünk a gazdasági nehézségek ellenére az idén is megrendezi a már több éves múlttal rendelkező négyfordulós Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozatot. amelyben a Tisza-tó horgászati sajátosságaiban való jártasságot, ismereteket szeretnénk fejleszteni, és nem utolsó sorban szeretett horgászvizünk természeti sokszínűségét kívánjuk bemutatni remélhetőleg egyre szélesebb versenyzői körnek, illetve más érdeklődőknek.

A 2014. május 3-i, Tiszafüredi Holt-Tiszai első forduló, amely során a békés halak állóvízi horgászatában mérethették meg magukat a versenyzők, egyben évadnyitó horgászversenyünk is volt.

Az idei versenyünket csak támogatók segítségével tudtuk megrendezni, ezért ezúton is köszönetet mondunk a Suzuki Fürednek, Belvárosi Horgászboltnak, Városi kikötőnek, az egyéni támogatóknak: Oláh Gergőnek, Barna Péternek, Elek Gyulának, Pataki Zsoltnak, Hegedűs Józsefnek.

A verseny reggelén már 6.30-tól gyülekeztek a versenyzők a Városi Kikötőben, végül 19-en vállalták a baráti megmérettetést. A regisztrációt követően 7 óra után megtörtént a horgászverseny szabályainak ismertetése és sorsolás. Ezt követően a verseny 8 órás kezdőidőpontjáig még a horgászfelszerelésüket igazgatták, a csalit készítették elő a versenyzők és persze elfoglalták helyeiket.

DSC_0011.JPG

A verseny egy hangos dudaszóval vette kezdetét. A rendezők és a versenyzők részéről az időjárásra nem lehetett panasz, kiváló idő és enyhe szellő biztosított kedvező feltételeket a versengéshez.

DSC_0016.JPG

Nemcsak az időjárás volt kedvező, hanem a halak kapó kedve is jó volt. Az első helyezést és értelemszerűen a legjobb fogási eredményt Farkas István sporttársunk érte el, 14.450 grammos összsúllyal. Második helyezett Szalay László 4.010 gr-os, harmadik helyezett Besenyei István 3.900 gr-os fogási eredménnyel.

DSC_0042.JPG

Azt, hogy 4 óra alatt mennyire kiemelkedő ez a teljesítmény, csak akkor tudjuk igazán a helyén értékelni, ha összehasonlítjuk őket más neves horgászvizek egyesületeinek éves fogási statisztikájával. A legutóbbi MOHOSZ elnökségi ülésen egy nyugat-magyarországi horgászszövetség elnöke elmondta, hogy náluk az éves fogási átlag 18 kg volt.

A helyezetteknek Dósa József, a Tisza-tavi HESZ ügyvezető elnöke adta át a kupákat és a díjakat. A kiváló eredményt elért versenyzőinknek ezúton is gratulálunk.

DSC_0056.JPG

A díjátadás után, a verseny kellemes levezetéseként az ebéd elfogyasztása és a délelőtti események megbeszélése következett.

A versenyzők a helyezési számukat tovább viszik az utolsó versenyig, amely után összesítjük azokat és annak alapján hirdetjük ki a horgászverseny sorozat összesített eredményét.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.