Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Nyári horgásztábor Tiszafüreden a Tisza-tó "Fővárosában"!

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2014-ben már negyedik alkalommal rendezte meg a már lassan hagyományosnak mondható nyári horgásztáborát a tiszafüredi Albatrosz kempingben július 14-20 között. Idén 12 gyermek vett részt a táborban, nyolc serdülő, és négy ifi. Külön örömünkre szolgál, hogy öten közülük már visszatérő táborozók, és akad olyan is, aki eddig minden évben részt kívánt venni rendezvényünkön.

A programok időpontjába kissé beleszólt az időjárás, de rugalmasan váltva zökkenőmentesen zajlottak le a színes előadások és a gyakorlati foglakozások, és persze rengeteg horgászat kísérte az eseményeket. A tábor ideje alatt horgász négy tusa verseny is megrendezésre került.

DSC_0171.JPG Volt, aki még nem rendelkezett sok kötözési gyakorlattal a tábor előtt, másoknak már szinte minden tökéletesen ment. A gyakorlás után pedig már mindenkinek sikerült elsajátítani a horgászathoz szükséges legfontosabb kötéseket.

DSC_0211.JPG A célba dobás gyakorlása.

DSC_0256.JPG A gyermekek egyik népszerű horgászmódszerének, mint a feeder botos horgászmódszer, és felszerelési módjainak bemutatása.

DSC_0305.JPG A halfogó verseny is eredményesnek tekinthető, és a halászlé alap már megvan! A helyszín az Aranyosi-sziget volt.

DSC_0238.JPG Jeczkó Levente közel egy kg-os dévérkeszegje az Örvényi-morotváról!

DSC_0244.JPG A törpeharcsák étvágyával sosem volt gond! – Besenyei Martin fogása.

DSC_0291.JPG Egy, a Paska Feri szebb keszegjei közül.

DSC_0325.JPG
Fontos szerepet töltött be a pihenés és a kikapcsolódás a programok között. Itt éppen egy Tisza-tavi csónaktúráról készült kép látható. Ezen felül egy biciklitúrán is részt vettek a gyermekek Tiszaszőlősig. Az ifik részére csónakos pergető horgászat is megvalósításra került. A szabadidőt még sok csocsózás, fürdés, és szórakozás követte.

DSC_0415.JPG A tiszai-halászlé sem maradhatott ki, természetesen saját fogásból!

DSC_0468.JPG
Végül a várva-várt eredményhirdetés után. Senki sem távozott üres kézzel, ezen felül az ifi és serdülő korosztály első három helyezettje kupát és érmet is kapott.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak a támogatást, időt, és sok türelmet, akik hozzájárultak a tábor megszervezését, lebonyolítását, akik nélkül nem lehetett volna ilyen teljes és örömteli a tábor hangulata!

Külön köszönetet mondunk:
Dósa Józsefnek
Dósa Józsefnének
Molnár Józsefnek
Felnagy Kittinek
Elek Gyulának
Kis Pálnak
Agrárius-Union Kft-nek
Ábrahám Tamásnak
Albatrosz kikötő vezetőségének és munkatársainak.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.