Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

Válaszok nélkül

Az elmúlt hónapokban Szövetségünk több levélben is fogalmazott meg kérdéseket a Sporthorgász Kft felé. Április 21-én kelt levelünkben a három éve befogott, szaporításra kiválasztott és elszállított pontyok sorsáról érdeklődtünk, illetve a horgászok által fogott bőrpontyokkal kapcsolatosan tettünk fel kérdéseket.

Válasz helyett egy rövid - iktatószám nélküli, tehát nem hivatalos - levélke érkezett, hogy ezt beszéljük meg személyesen...

Erre válaszul május 8-án küldtünk egy újabb levelet, amelyben egyrészt jeleztük, hogy a Szövetség soron következő elnökségi ülésére (az Elnökség tagjai számára), kértük a tájékoztató anyagot, amit szerettük volna előre, írott anyagként kiküldeni. Egyúttal a Sporthorgász Kft. vezetőjét meghívtuk az elnökségi ülésre, hogy személyesen tájékoztassa az Elnökség tagjait.

Választ sem az eredeti kérdésekre, sem a meghívásra nem kaptunk.

Időközben május 7-én a Sporthorgász Kft. honlapján megjelent egy írás, amely tájékoztatta a horgászokat, hogy szelektív halászatot fognak folytatni, és a kifogott invazív fajokból származó bevételt a Társaság pontytelepítésre fogja fordítani. Mindemellett tájékoztatást ígért a horgászoknak a halászatokról.

Május 11-én kelt levelünkben további tájékoztatást kértünk a halászatról, a várható telepítésekről, a halászatot előkészítő felmérésekről.

Választ nem kaptunk, sőt az ígéret ellenére a május 12-én lezajlott próbahalászat beszámolóját (esetleg szakmai értékelését) is hiába keressük mind a mai napig a Sporthorgász Kft. honlapján.

Számunkra érthetetlen ez a kommunikációs stratégia. Szövetségünk nem csak a horgászokat képviseli ezekben a kérdésekben, hanem a Sporthorgász Kft. egyik tulajdonosa is, ezáltal az említetteknél jóval fajsúlyosabb kérdésekben is válaszokat kellene kapnia a kérdéseire. Válaszok azonban konzekvensen nincsenek, viszont kérdések folyamatosan fogalmazódnak meg mind a Szövetség vezetőinek, mind a horgászoknak a fejében.

Nem tudjuk, mi indokolja ezt a stratégiát, de egyben biztosak vagyunk, a Szövetségnek és a horgászok döntő többségének az elvesztett bizalmát a Sporthorgász Kft. így nem fogja visszaszerezni.

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.