Főoldal
Magyar Országos Horgász Szövetség
Vízügyi Honlap

ARCHÍVUM

Véget ért a Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat VI. idénye

Immár VI. alkalommal kerestük a Tisza-tó legjobb horgászát a Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat keretein belül. A már hagyományosnak mondható, négyfordulós verseny összetett feladatokban állítja megmérettetés elé a horgászokat, hisz különféle békéshalas és ragadozós módszerekben is számot kell adni a jártasságról. Az egész szezont felölelő sorozat 2015-ös évada az október 24-i pergetőversennyel befejeződött, lássuk kik nyerték a fordulót, és az összetett versenyt!

További részletek itt találhatók: Tovább >>>

Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat III. forduló

Immár harmadik fordulójához érkezett a 2015-ös Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat. Ezúttal új helyszínen, az "Aranyosi" élő Tisza szakaszon kellett számot adni a ragadozóhal-fogással kapcsolatos tudományról. A versenyre szeptember 19-én került sor.

További részletek itt találhatók: Tovább >>>

Nyári horgásztábor Tiszafüreden 2016

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2015-ben már ötödik alkalommal rendezte meg a már lassan hagyományosnak mondható nyári horgásztáborát a tiszafüredi Albatrosz kempingben július 13-19. között. Idén 9 gyermek vett részt a táborban. A tábor programja a horgászat és a horgászati alapismeretek megszerzésére épült. Elméleti és gyakorlati részek tették ki a tábor ismeretszerzési programját. Elméleti előadásokat neves halászati szakember valamint felkészült horgászvezetők adták. További részletek itt: Tovább >>>

Mit szeretnének a Tisza-tavi horgászok?

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2010-től öt éven keresztül türelmesen várta az új halgazdálkodás eredményeit. A horgászok szemszögéből azonban csak egyre rosszabb helyzettel kell szembenéznünk. Az új horgászrend, valamint az idei év információi és eseményei alapján szükségesnek gondoljuk, hogy az elképzeléseink, igényeink mindenki számára világosan és egyértelműen megfogalmazásra kerüljenek. Ezért összeállítottunk egy listát, amely tükrözi a Szövetségünkhöz tartozó horgászok elvárásait a Sporthorgász Kft.-vel, valamint a Tisza-tóval és a halgazdálkodással kapcsolatosan.

További részletek itt találhatók: Tovább >>>

Fekélyes pontyok

Az elmúlt hetekben horgásztársainktól számos olyan jelzést kaptunk, hogy beteg, fekélyes pontyokat fogtak. A beszámolók alapján a kifogott fekélyes halak - méretüket tekintve - fél és egy kiló között voltak. Kérünk minden horgásztársat, hogy fényképpel dokumentálják, ha fekélyes halat fognak, és a fényképet küldjék el Szövetségünk e-mail címére (tiszahorgasz@freemail.hu). Kérjük, hogy a fogás helyszínét, valamint a hal méretét (cm) is írják meg.

További részletek, fotók itt találhatók: Tovább >>>

Válaszok nélkül

Az elmúlt hónapokban Szövetségünk több levélben is fogalmazott meg kérdéseket a Sporthorgász Kft felé. Április 21-én kelt levelünkben a három éve befogott, szaporításra kiválasztott és elszállított pontyok sorsáról érdeklődtünk, illetve a horgászok által fogott bőrpontyokkal kapcsolatosan tettünk fel kérdéseket.

Válasz helyett egy rövid - iktatószám nélküli, tehát nem hivatalos - levélke érkezett, hogy ezt beszéljük meg személyesen...

Erre válaszul május 8-án küldtünk egy újabb levelet, amelyben egyrészt jeleztük, hogy a Szövetség soron következő elnökségi ülésére (az Elnökség tagjai számára), kértük a tájékoztató anyagot, amit szerettük volna előre, írott anyagként kiküldeni. Egyúttal a Sporthorgász Kft. vezetőjét meghívtuk az elnökségi ülésre, hogy személyesen tájékoztassa az Elnökség tagjait.

További részletek itt: Tovább >>>

A Köztársasági Elnök felhívása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Áder János köztársasági elnök Úr felhívást tett közzé, melyhez csatlakozva a horgásztársadalom képviseletében felemelhetjük szavunkat az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen.

A felhívást idézve: "A cél az, hogy a párizsi klímacsúcson résztvevő állami, politikai vezetők felé olyan világos és egyértelmű üzenetet küldjünk, ami arra ösztönzi a klímacsúcson résztvevőket, hogy egy ambíciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodást hozzanak tető alá, mint amilyen most éppen körvonalazódni látszik"
A teljes felhívás itt letölthető.

VI. Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat II. forduló

Szövetségünk a Tisza-tavi Horgász Kupa Versenysorozat II. fordulóját Kiskörén, az erőmű felvízén rendezte meg 2015 június 6-án. A fordulóban békés halak folyó vízen történő horgászatáról kellett számot adni a részvevőknek. Az idő kiváló volt, viszont a vízállás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, eléggé zavaros, hordalékos vízen kellett a halakat kapásra bírni.

További részletek itt: Tovább >>>

VI. Tisza-tavi Horgász Kupa Versenysorozat 2015. I. Forduló

Szövetségünk idén is megrendezi a már hagyománynak számító négyfordulós Tisza-tavi kupa versenysorozatát. A verseny célja a Tisza-tó halfaunájának megismerése, területi egységekre jellemző horgászmódszerek kipróbálása (álló illetve folyóvízi módszerek). Az első fordulót május 9-én rendeztük a 4-es öblítő belső vízén kialakított pályán. Ideális időben kiváló körülmények között rendeztük az első fordulót mely a békés halak horgászatáról szólt álló vízen.

További részletek itt: Tovább >>>

Beszámoló a próbahalászatról

Szövetségünk képviselői 2015. május 12-én délelőtt részt vettek a Sporthorgász Kft. téli kikötőben elvégzett próbahalászatán. A próbahalászat során mintegy 500 méter hosszú, 135 mm szembőségű állított hálót használtak. Ez a szembőség önmagában is jelentősen szelektálja a kifogott halakat, ebbe a hálóba csak a nagytestű egyedek akadnak bele.

További részletek itt: Tovább >>>

Busahalászat

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a Sporthorgász Kft. idén megkezdi a Tisza-tó busa és törpeharcsa állományának a szelektálását. Ez nem is lenne baj, sőt, olyan szakmai döntés, amit minden egyéb kérdésben is elvárnának, elvártak volna a horgászok. Ezzel együtt néhány kérdést azért felvet.

További részletek itt: Tovább >>>

Harcsázás az öblítőben?

Az idei harcsatilalom május 4-én hétfőn lép életbe, és vele a Tisza-tavi horgászrend 12. pontjának második mondata, miszerint:
"Fajlagos tilalmi időszakában (május 2.-tól június 15.-ig) tilos a harcsa horgászata az öblítőcsatornákban." Mivel a halgazdálkodási törvényben lévő definíciók különbséget tesznek a "horgászat" és a "hal kifogása" között (2. § 6. és 16. pont), a mondat csak a harcsa célzott horgászatát tiltja, a más módszerrel véletlenül kifogott harcsa eszerint megtartható. Nyilván a Sporthorgász Kft-nek, mint a horgászrend megalkotójának nem ez volt a szándéka, viszont az általa megfogalmazott mondat a halgazdálkodási felügyelő értelmezésében ezt jelenti.

Erre ismereteink szerint a minisztérium illetékese személyesen hívta fel a mind a Kft. vezetőjének, mind a halőröknek a figyelmét április 27-én.

További részletek itt: Tovább >>>

A süllőszezon kezdetén

Lassan véget ér az április, egyre közeledik május elseje, ami nekünk, horgászoknak nem a munka ünnepét, hanem a süllőtilalom végét jelenti. A májusi süllőzésre már jobbára a csalihalas-halszeletes módszer a jellemző, a gyenge téli pergető szezon után most fog élesben megmutatkozni a süllő méretkorlátozás jelentős megemelésének a hatása a Tisza-tavon. Persze a hatás jórészt borítékolható, több lesz a visszaengedett, később elpusztuló süllő, még kevesebb a zsákmány, és hosszabb távon jelentősen csökkenni fog a süllőállomány. A horgászok döntő többsége, az egyesületek, a TTHSZ tiltakozott, a halgazdálkodó pedig nem vette figyelembe. Persze megteheti, joga van hozzá, csak éppen erkölcsileg érdekes a helyzet. Miközben egyre több helyen igyekszenek a döntésekbe bevonni a horgászokat, itt, a Tisza-tavon, a horgászati mintaterületen, pont ellentétes a tendencia...

További részletek itt: Tovább >>>

TTHESZ-50/2015/K

Tisztelt Ügyvezető Úr!
Szövetségünk tájékoztatást kért a Sporthorgász Kft. halasításait és a Tisza-tó ökológiai munkáját irányító Papp Gábor úrtól, a három éve befogott, szaporításra kiválasztott és elszállított anyahalak sorsáról. Sajnálatos módon a felelős szakember mind a mai napig nem reagált. Megítélésünk szerint a program, melynek hasznosságát Elnökségünk egyhangúan támogatta, olyan fázisba érkezett, mely lehetővé teszi, hogy az elszállított állomány utódai képezzék a telepítések gerincét. Mivel az első szaporításból származó állomány már elérhette a háromnyaras kort, és a májusi közgyűlésünkön be kell számolnunk a program állásáról, szeretnénk szíves tájékoztatását kérni az alábbi kérdésekben:

További részletek itt: Tovább >>>

Nem ilyen lovat akarunk...

Ahogy telik az idő, előbb-utóbb mindenki visszatekint, értékel és tanulságokat fogalmaz meg. Horgászaink vérmérsékletüktől függően alakították ki véleményüket a Sporthorgász Kft. működéséről, és elmúlt öt évének a horgászatot érintő döntéseiről. Például a területi jegy árakról, vagy a minden évben változó és szigorodó horgászrendi korlátozásokról, a tiltásokról, vagy a javadalmazásokra fordított pénzek nagyságáról, hogy csak a legtöbbször felmerülő kérdéseket említsük.

Az elmúlt évek során bekövetkezett változások aligha kedvezőek: a horgászlétszám egyre csökken, a horgászturizmus hanyatlik, a halállomány fogyását a kifogott halmennyiség csökkenése jelzi, és az idelátogatók egyre gyakrabban távoznak elégedetlenül. A Tisza-tónál működő vállalkozóknak (horgászboltok, kikötők, szállásadók, túraszervezők) forgalma, vendégszáma és ezzel a bevétele is csökken.

További részletek itt: Tovább >>>

Mert horgászni jó!

Hogy milyen régóta űzött szenvedély a horgászat? Nos, már az kőkorszaki szakik is előszeretettel űzték a halakat, és a halfogásban lelték örömüket. A tiszai halfogás és horgászat nagyon régi hagyományokon nyugszik. A jég elolvadása, a tavaszi zsongás, a fűz levelének egérfülre méretűre növekedése jelezte az időt a Tisza kedvenc és titokzatos halának horgászatára. A harcsafogás minden horgász álma vágya. Egyszer megakasztani, fárasztani (nem baj ha a végén nem tudom megszákolni) kezünkben érezni azt az elemi erőt, és átélni azt a semmivel föl nem érő élményt, amit a harcsa fárasztása jelent. Nos, a Tisza-tavon és a hozzá tartozó Tisza szakaszon köszönhetően a "felelősen" gazdálkodó Kft-nek, ez az élmény ebben az időszakban kimarad. Köztudott, hogy a Tisza-tavon 6 hónapon keresztül gyakorlatilag tilos a harcsa zsákmányolása . Ez senkinek sem jó, és a horgászok által soha nem támogatott rendelkezés párosul a heti kvóta bevezetésével. Gyakorlatilag lefejezi a Tisza-tavi rablóhalas horgászatot, a Tisza -tó legnagyobb turisztikai lehetőségét.

Kár, hogy egy ember egója, megfelelni vágyása, szakmai hozzá nem értése szembe mehet és felülkerekedhet a szervezett horgászok akaratával.

Tisza -tavi HESZ
Dósa József

Állásfoglalás

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2014. november 17-i elnökségi ülésén részletsen tárgyalta a Tisza-tavi 2015-ös Horgászrend tervezett változtatásait. Az elnökség alábbiakban részletezett indítvány előterjesztésére kötelezte a szövetség elnökét a vízkezelő Kht taggyűlésén. (a dokumentumok kattintásra nagyíthatók!)

Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat IV. forduló - beszámoló


Október 19-én került megrendezésre a Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat utolsó fordulója. A pergető forduló mindig népszerű volt, idén 22 versenyző mérte össze tudását. Habár a fogott halak súlyát tekintve mérsékeltnek tekinthető, de halban gazdag verseny volt. Mindösszesen 39 darab halat zsákmányoltak a versenyzők. A dobogós helyezések sorsa az utolsó percekig változott, fordulatos verseny volt.

További részletek itt: Tovább >>>

Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat III. forduló - beszámoló


Az V. Tisza-tavi Horgászkupa III. fordulóját (rablóhalak horgászata természetes csalival) 2014. szeptember 13-án rendeztük az élő Tisza 427-432 szakaszán.

Szép süllők, méretes csukák feledtették a barátságtalan esős időjárást.

Tovább >>>

Nyári horgásztábor Tiszafüreden a Tisza-tó "Fővárosában"!


A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2014-ben már negyedik alkalommal rendezte meg a már lassan hagyományosnak mondható nyári horgásztáborát a tiszafüredi Albatrosz kempingben július 14-20 között. Idén 12 gyermek vett részt a táborban, nyolc serdülő, és négy ifi. Külön örömünkre szolgál, hogy öten közülük már visszatérő táborozók, és akad olyan is, aki eddig minden évben részt kívánt venni rendezvényünkön.

Tovább >>>

V. Tisza-tavi Horgász Kupa II. forduló beszámoló


2014. június 7-én került megrendezésre a Tisza-tavi Horgász kupa második fordulója. A folyóvízi békés halak horgászatára kiírt fordulót évek óta a Kiskörei Vízi Erőmű területén található versenypályán bonyolítjuk le. A Tisza-tavi Horgász Kupa II. fordulóján hagyományosan a Kiskörei Tisza II. Horgászegyesület vendégei vagyunk. Az egyesület tagjai és a Fahalacska horgászbolt támogatásával, szponzorálásával került megrendezésre ez a forduló, amelyért ezúton is köszönetet mondunk. Tovább >>>

V. Tisza-tavi Horgász Kupa I. forduló beszámoló

DSC_0042.JPGA verseny reggelén már 6.30-tól gyülekeztek a versenyzők a Városi Kikötőben, végül 19-en vállalták a baráti megmérettetést. A regisztrációt követően 7 óra után megtörtént a horgászverseny szabályainak ismertetése és sorsolás. Ezt követően a verseny 8 órás kezdőidőpontjáig még a horgászfelszerelésüket igazgatták, a csalit készítették elő a versenyzők és persze elfoglalták helyeiket. Tovább >>>

Rendszeres horgászvizsgák a Tisza-tónál!

Az új halászati törvény végrehajtási rendeletének módosítása lehetővé tette, hogy végre a horgászvizsgák szélesebb körben is megszervezhetők legyenek. Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. az elsők között kötött megbízási szerződést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal, így elhárult az utolsó akadály is a helyben történő horgászvizsgák elől. A továbbiakban minden hónap első hétfőjén horgászvizsgát tartanak a Tiszafüred, Örvényi út 46. szám alatti irodaépületben. Amennyiben a hónap első hétfője munkaszüneti- vagy pihenőnapra esik, az azt követő munkanapon tartják a vizsgát. Hónap közbeni vizsgákis lehetségesek, amennyiben azt a vizsgára jelentkezők létszáma indokolja.

Az első alkalmakra május 5-én 9:00 órai és 13:00 órai kezdettel kerül sor.

Tovább a részletekre >>>

A Tisza-tó fenntartható horgászturizmusának - ökoturizmusának elindítása

Tisza-tavi HESZ részt vesz a Tisza-tó Fejlesztési Kft. munkájában, az alábbi előterjesztést tette a Tisza-tó horgászturizmusának fenntartható fejlesztésével kapcsoltosan:

Ma már biztosan kimondható, hogy a Tisza-tó turisztikai hasznosítása a horgászturizmus lehetőségeinek kihasználása nélkül nem teljes és nem követendő irány. A Tisza-tó sajátosságai, egyedi tulajdonságai, környezetet országos - mi több európai - érdeklődés középpontjába helyezi/helyezheti a Tisza-tavat. Ezt a tényt igazolja, hogy az idelátogató és rendszeresen visszatérő német, osztrák, holland vízi világot kedvelő horgászok nagy száma. Elismeréssel szólnak a Tisza-tó halfaunájáról, ideális horgászlehetőségeiről.

A részletekhez tovább >>>

Országos Horgász- Vadász nap

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége csatlakozott a MOHOSZ országos felhívásához, miszerint március 29-e legyen a Országos Horgász- Vadász nap színes programokkal, hagyományteremtő céllal. Szövetségünk a tiszaszőlősi horgászok horgászzsákmányából rendezett trófeakiállítást március 24. és 31. között. Az eseményről hírt adott a tiszafüredi Főnix televízió is. 21 trófea került kiállításra a tiszaszőlősi általános iskolában, főként a Tisza-tó jellegzetes halfaunájának bemutatása céljából, a teljesség igénye nélkül. Köszönjük a horgászoknak, az általános iskola dolgozóinak a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségét! Képekhez Tovább >>>

V. Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat 2014.

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége 2014-ben is megrendezi a négy fordulóból álló versenysorozatot, az alábbiak szerint:

I. Forduló: Állóvízi, békés halak horgászata, amely egyben évadnyitó horgászverseny is.
      Ideje: 2014. május 03. (szombat)
      Helye: Tiszafüred, Holt-Tisza
      Nevezési díj: 2.000 Ft/fő

II. Forduló: Folyóvízi, békés halak horgászata
III. Forduló: Ragadozó halak horgászata természetes csalikkal
IV. Forduló : Ragadozó halak pergető horgászata Tovább >>>

Kezdődik a Tisza-tó feltöltése

A KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnökségének tájékoztatása szerint 2014. március 17-én, hétfőn reggel kezdődik a Tisza-tó tavaszi feltöltése. A mellékelt értesítő táblázatában tekinthetik meg a feltöltés ütemtervét. Az öblítőcsatornák műtárgyainak nyitásáról külön tájékoztatnak a későbbiekben.

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége az Ön 1%-os SZJA felajánlását is várja!

Támogassa személyi jövedelemadója 1%-val a Tisza-tavi gyermek- és ifjúsági horgásztábort, horgászversenyeket, valamint a nagy hagyományokkal rendelkező helyi gyermek- és ifjúsági horgászszakköröket és a helyi környezetvédelmi tevékenységünket! Támogatásukat a fenti közhasznú célok megvalósdítására kívánjuk felhasználni, amelyről tételesen beszámolunk a Szövetség honlapján: www.tthesz.hu A Tisza-tavi HESZ a helyi és a Tisza-tóra látogató horgászok közhasznú érdekképviseleti szerve, amely az utóbbi években komoly eredményt ért el az érdekérvényesítés területén is. Tovább >>>

A Tisza-tó 2014-es jegyárai

2014. évi területi horgászjegyek áraiÁRÉrvényes
Éves területi horgászjegy felnőttek részére260002015. január 31-ig
Heti területi horgászjegy felnőttek részére10000A rajta feltüntetett napokon
Területi horgászjegy felnőttek részére részletfizetéssel I.135002014. május 31-ig
Területi horgászjegy felnőttek részére részletfizetéssel II.13000Az első részlet birtokában 2015. január 31-ig
3 napi területi horgászjegy felnőttek részére6000A rajta feltüntetett napokon
2 napi területi horgászjegy felnőttek részére4200A rajta feltüntetett napokon
1 napi területi horgászjegy felnőttek részére2600A rajta feltüntetett napon
Éves területi horgászjegy ifjúsági horgászoknak50002015. január 31-ig
1 napi területi horgászjegy ifjúsági horgászoknak500A rajta feltüntetett napon
Éves területi horgászjegy 65 éves kor fölöttiek részére130002015. január 31-ig
Éves területi horgászjegy gyermekek részére10002015. január 31-ig
Korlátozott horgászati jogosítványú, nők részére váltható éves területi jegy130002015. január 31-ig
1 napi műlegyező területi horgászjegy felnőttek részére500A rajta feltüntetett napon

Tisza-tavi kerekasztal megbeszélés

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kerekasztal megbeszélésre hívta a Tisza-tavi horgászok, a halászati hasznosító, a vízügy, a természetvédelem és a helyi önkormányzatok képviselőit. A Tisza-tó korábbi évektől jelentősen alacsonyabb téli vízszintje miatt a Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége korábban levélben hívta fel a miniszter figyelmét a potenciális veszéllyel fenyegető helyzetre. A Tisza-tavi HESZ felhívásához számos horgász- és egyéb szervezet, sőt magánszemély is csatlakozott és küldött levelet, e-mailt a miniszternek. Tovább >>>

Beszámoló a Tisza-tavi HESZ által 2013. október 25-én, Tiszafüreden megtartott fórumról

A Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége nyílt fórumot tartott két fő témában Tiszafüreden. Az első napirendi pont a 2013. őszére tervezett Tisza-tó leürítés drasztikusra tervezett mértéke volt, míg a másik a Tisza-tóra érvényes 2014-re szóló területi engedélyek és a horgászati lehetőségekkel kapcsolatos kérdéskör. A részletek itt: Tovább >>>

Véget ért a IV. Tisza-tavi Horgászkupa versenysorozat

Október 19-én került megrendezésre a IV. Tisza-tavi Horgászkupa versenysorozat IV. fordulója, amelynek során ragadozó halakra horgásztak a nevező horgászok műcsalival. Reggel fél hétkor kezdett gyülekezni a népes versenyzőtábor. A Kupasorozat utolsó fordulóján összesen 25 versenyző mérte össze tudását a tiszafüredi Kis-Tiszán. Tovább >>>

Finisben a horgászhely fejlesztés a Tisza-tavon

Augusztus eleje óta dolgozott a Sporthorgász Kft. kistraktora az Örvényi-morotva partján. A szárzúzó adapterrel ellátott kisméretű munkagép lassanként ligetes parttá alakította az eddig aljnövényzettel sűrűn benőtt szakaszt, megtisztította a gyalogakác által elfoglalt területet. A munkálatokban segítségünkre voltak a KÖTIVIZIG munkatársai is. A tereprendezés természetesen nem ért véget, hiszen az új hajtásokat még évekig le kell vágni, hogy aztán véglegesen a fű vegye birtokba ezt az 1 kilométeres partszakaszt. A horgászati hasznosító Sporthorgász Kft. célja, hogy a beruházás által több horgászhely legyen használható a Tisza-tó partján. Tovább >>>

A Magyar Haltani Társaság tájékoztatója az idegenhonos inváziós fajok megfékezésére kidolgozott Uniós törvényjavaslatról

Az Európai Bizottság a biodiverzitás megőrzése érdekében törvényjavaslatot dolgozott ki az idegenhonos inváziós fajok megfékezésére. A várhatóan 2016-tól életbe lépő szabályozásnak haltani vonatkozásai is vannak. Rélszletek itt: Tovább >>>

Beszámoló a MOHOSZ XXXV. Országos Horgásztáboráról

"Mindent csak elkezdeni nehéz, aztán már minden megy magától, mint a karikacsapás. Valahogy így vagyok én is ezzel a beszámoló megírásával." - Balogh Albert élménybeszámolója a Velence-tavon megrendezett országos táborról, és négytusa országos döntőről. Tovább >>>

Háromnyaras ponty telepítés

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. augusztus 12-én és 16-án 8.478 kg háromnyaras pikkelyes pontyot fog telepíteni

Poroszló, Tiszafüred, Abádszalók, Tiszanána, Sarud, Kisköre és Tiszavalk térségében,

amelyen természetesen a horgászok is részt vehetnek. A telepítésről igény esetén részletes tájékoztatást adnak a 06 70/327-0247 -es mobil telefonszámon.

Horgászhely kialakítás és karbantartás a Tisza-tó partján

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. egy kisméretű traktor és egy hozzá kapcsolható szárzúzó adaptert vásárolásával megteremtette annak lehetőségét, hogy a sűrűn benőtt parti állásokat a munkagéppel kitisztítva horgászhelyeket alakítsanak ki, illetve a már meglévő, de a benőtt növényzet miatt nehezen megközelíthető ilyen helyeket karbantartsák.


A traktor kipróbálás alatt


A szárzúzó adapter is tökéletesen működik

Az új eszközök már a 32. héten "bevetésre" kerülnek. Először az Örvényi-morotva partján kezdik meg a horgászhelyek kialakítását, karbantartását. Ezt követően ütemezetten a Tisza-tó más részein folyatódik ez a jó kezdeményezés, így hamarosan szép, kulturált, jól megközelíthető horgászhelyeken hódolhatnak hobbijuknak a parti horgászok.

III. Tisza-tavi Horgásztábor

A Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége 2013-ban már harmadik alkalommal rendezte meg nyári horgásztáborát. Ebben az évben 10 gyermekhorgász részére volt biztosítható a kedvezményes horgásztáborban való részvétel, amely a tiszafüredi Albatrosz kikötőben került megrendezésre július 15-21. között. Tovább >>>

A Tisza-tónál megkezdődő kotrási és felújítási munkálatok miatt
korlátozni kell a vízi közlekedési forgalmat

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezése miatt július közepétől változik a vízi közlekedés a Tisza-tavon. A nélkülözhetetlen iszapkotrási és műtárgy-felújítási munkálatok átmeneti kényelmetlenséget okozhatnak a tavat használóknak, a tó 35 éves fennállásának legnagyobb fejlesztése azonban évtizedekre megteremti a korszerű vízgazdálkodás feltételeit a térségben. A beruházásnak köszönhetően egy minőségileg jobb Tisza-tó szolgálja az itt élőket, a pihenésre, kikapcsolódásra vágyókat.

Július közepétől munkagépek jelenlétére és forgalmi korlátozásokra számíthatnak a horgászok és a vízen közlekedők a Tisza-tavon, ahol a vízminőség megőrzése, javítása érdekében több helyütt elengedhetetlen a kotrás, valamint a műtárgyak felújítása.

A kotrási munkálatok ideje alatt a főmederben Kisköre téli kikötőtől a Kis-Tisza torkolatig, valamint a VI. öblítőcsatorna és a IX. öblítőcsatorna torkolatok között a közlekedés folyamatosan biztosított lesz. Július 15-től korlátozzák azonban a jobb parton, Sarudnál, a partközeli hajóforgalmat, a 144+500 és a 147+000 töltéskilométer közötti szakaszon.

A műtárgyak közül megkezdődik a VI-os, a IX-es és a X-es felújítása. A kimosódás különösen IX-es öblítő műtárgy állékonyságát veszélyezteti, ezért ennek környezetében szigorúbb korlátozások várhatóak a vízi munkavégzés ideje alatt. Lesznek olyan időszakok, amikor a teljes zárás indokolt, egyébként biztosítjuk az átközlekedési lehetőséget. További részletek >>>

Részt vettünk a II. Tisza-tavi Horgászati Konferencián

A Tiszafüredi Halas napok rendezvénysorozat indító rendezvénye hagyományosan egy konferencia, melynek idei témája a horgászat és ezen beül is főként a Tisza-tavi horgászat, illetve a tágabb értelemben vett halgazdálkodás volt. A II. Tisza-tavi Horgászati Konferenciát a Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. szervezte. Tovább >>>

Háromnyaras ponty telepítés

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. június 13-án 6.000 kg háromnyaras pikkelyes pontyot fog telepíteni

Tiszafüred, Tiszaörvény, Sarud, Újlőrincfalva, és Tiszavalk térségében,

amelyen természetesen a horgászok is részt vehetnek. A telepítésről Papp Gábor (Mob.:+36-70/417-11-10), a társaság ökológusa igény esetén szívesen ad részletesebb tájékoztatást.

Háromnyaras ponty telepítés

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. május 30-án 10.000 kg háromnyaras pikkelyes pontyot fog telepíteni Tiszafüred, az Aranyosi-kubik, Abádszalók, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló és Tiszavalk térségében, amelyen természetesen a horgászok is részt vehetnek. A telepítésről Papp Gábor (Mob.:+36-70/417-11-10), a társaság ökológusa igény esetén szívesen ad részletesebb tájékoztatást.

Beszámoló a serdülő és ifjúsági horgászversenyről

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége a már hagyományosnak tekinthető gyermek és ifjúsági horgászversenyét 2013. május 11-én rendezte meg Poroszlón, a Cserőn. A versenyre tagegyesületeinkből 20 versenyző nevezett. Ragyogó időben kezdték meg a versenyzők a halfogást, jöttek a halak, nem maradt üres egy versenyző haltartója sem. Az ifiknél Balogh Albert volt a legsikeresebb, akinek még egy közel 2 kg-os csuka is megpengette a botját, így a legnagyobb halat fogó ifi versenyző is Ő lett. Tovább >>>

A horgászok kérték a víziközlekedés fokozottabb rendőrségi ellenőrzését

A Tisza-tavi horgászok már évek óta kifogásolják a nagyteljesítményű motorokkal meghajtott egyes vízijárművek (yachtok, motorcsónakok, jet skik) gyakran környezetromboló, esetenként a vízen közlekedő horgászok, turisták életét, testi épségét veszélyeztető közlekedését.

A Tisza-tavi HESZ 2013. április 16-i elnökségi ülésén részt vevő egyesületi vezetők felvetették annak szükségességét, hogy a Szövetség tegyen lépéseket a tarthatatlan állapot megszüntetése érdekében. A Tisza-tavi HESZ elnökségi ülésén hozott határozat alapján az elnök kötelességévé tették, hogy soron kívül keresse meg a problémával a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjét. A HESZ elnöke még 2013. április 16-án levélben kereste meg Busi Lászó r. alezredes kapitányságvezető urat.

Áprilisban egy más célból - a 2013. áprilisában elrendelt halászati és horgászati tilalom tanulságainak levonása és a különböző érdekek jobb összehangolása érdekében - megrendezett fórum szünetében a víziközlekedés biztonságával kapcsolatban személyesen is egyeztettünk a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság képviselőivel. Busi Lászó r. alezredes kapitányságvezető úr válaszlevelében ígéretet tett a víziközlekedés biztonságát javító intézkedésekre. Többek között sebességmérők gyakori alkalmazására, fokozott ellenőrzésre.

Kétnyaras ponty telepítés
Poroszló, Tiszafüred, Sarud és Abádszalók térségében

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. május 8-án és 9-én 10.000 kg kétnyaras pikkelyes pontyot fog telepíteni Poroszló, Tiszafüred, Sarud és Abádszalók térségében, amelyen természetesen a horgászok is részt vehetnek.

A telepítésről Papp Gábor (Mob.:+36-70/417-11-10), a társaság ökológusa igény esetén szívesen ad részletesebb tájékoztatást.

IV. Tisza-tavi Horgász Kupa versenysorozat 2013.

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2013-ban is megrendezi a négy fordulóból álló versenysorozatot, az alábbiak szerint:

I. Forduló:
Állóvízi, békés halak horgászata, amely egyben évadnyitó horgászverseny is.
Ideje: 2013. május 25.
Helye: Tiszafüred, Holt-Tisza
Jelentkezés: Tisza-tavi HESZ 5350 Tiszafüred, Kossuth tér 1. sz.,
e-mail: tiszahorgasz@freemail.hu, Mob.: 06/30-639-6062, Tel., Fax: 59/351-280
Nevezési díj: 1.500 Ft/ Fő
A verseny szabályaihoz, a fordulók időpontjához és a programhoz kattintson Tovább >>>

Tájékoztatás a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége
sérelmére elkövetett 3,6 millió forint kárt okozó sikkasztásról

A Tisza-tavi horgászok az elmúlt időszakban számos alkalommal érdeklődtek a Tisza-tavi HESZ sérelmére elkövetett sikkasztással kapcsolatban. A horgászok között különböző, nem hiteles történetek keringenek. Érdemi információkról sajnos addig nem tudtunk beszámolni, amíg a nyomozás folyt. A hiány a Tisza-tavi HESZ-nél 2009. március 17. és 2011. szeptember 15. között alkalmazásban álló ügyintéző pénzkezelése során keletkezett. Részletek itt >>>

Pályázati felhívás gyermek - és/vagy ifjúsági
horgászversenyek, szakkörök támogatására 2013. évre

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége - továbbiakban HESZ - pályázatot hirdet gyermek - és/vagy ifjúsági horgászversenyek, szakkörök, szervezésére és lebonyolítására 2013. évben.

A pályázat célja A pályázat célja, hogy megismertesse, megszerettesse a gyermek- és ifjúsági korú fiatalokkal a horgászatot, a természetet, megértesse a környezet védelmének fontosságát. Csak az a pályázat támogatható, amely az alábbi célok közül legalább egyet megvalósít: A részletekért kattintson Tovább >>>

Részt vettünk a komplex Tisza-tó projekt 2013. február 22-i egyeztető megbeszélésén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei épületében került sor 2013. február 22-én a komplex Tisza-tó projekt beindulása előtti tájékoztató, egyeztető megbeszélésre, amelyen a KÖTIKÖVIZIG - mint megrendelő - meghívására a Tisza-tavi önkormányzatok, kikötők, a Tisza-tavi Sporthorgász Kft., a Tiszai Vizirendészeti Rendőrkapitányság, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Tisza-tavi HESZ és még több más szervezet képviselő vettek részt és hallgatták meg a beruházást bonyolító konzorcium és a KÖTIKÖVIZIG szakembereinek előadását. Tovább >>>

Indul a Komplex Tisza-tó projekt

Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban tartották meg december 18-án a komplex Tisza-tó projekt indító rendezvényét, amelyen többek között a térség polgármestereit, a helyi hatóságok képviselőit, a víz- és halgazdálkodási szakembereket, média munkatársait tájékoztatták a projekt célkitűzéseiről, elemeiről. A rendezvényt Poroszló polgármestere Bornemissza János nyitotta meg, előadást tartott Molnár Béla az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója, valamint Kiss János a Tisza-tavi Ökocentrum ügyvezető igazgatója. A több, mint hat és fél milliárdos vízügyi beruházás a Tisza-tó, és a Tisza-Körös völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszer vízgazdálkodási problémáinak kezelését, a terület ökológiai egyensúlyának megőrzését célozza. A projekt az Európai Unió támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg. Tovább >>>

Tisza-tavi Horgászrend

Kedves Horgásztárs! Önnel együtt azt szeretnénk, hogy a Tisza-tó halállománya gyarapodjon, védelme erősödjön, a környezete tisztább és vonzóbb legyen. Horgászat közben se feledkezzünk meg arról, hogy a halak érző lények, amelyeknek nem szabad fölösleges szenvedést okoznunk. Az igazi horgász sportszerű eszközökkel, szabályos módszerekkel fogja a halakat, és kíméletesen bánik velük. Segítsen abban, hogy a horgászat minél több horgász számára a sportszerű eszközökkel és módszerekkel történő halfogást, a halakkal szembeni kíméletes bánásmódot, a szabadidő kulturált eltöltését, a természetben való kikapcsolódást, a vízi és vízparti környezet megóvását jelentse. Legyen ebben partnerünk, és ha olyasmit tapasztal, ami közös céljainkkal ellentétes, jelezze a halászati őri telefonszámon: 06-70/316-19-79! A Tisza-tavi Horgászrend megtekinthető itt!

Tisza-tavi Kódex

A Tisza-tavi Kódex a Tisza-tó fenntartható használatának szabálygyűjteménye. Kialakításában részt vett a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége is. Ez az önkéntes iránymutatás tartalmazza a Tisza-tó házirendjét, de olvasható a Tisza-tó használatára és működtetésére vonatkozó jogszabályi háttér is. Ajánlásokat fogalmaz meg a sport- szabadidős- és kedvtelési célú használattal kapcsolatosan is. A Tisza-tavi Kódex letölthető itt!

III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat
IV. Forduló: Ragadozó halak műcsalis horgászata - beszámoló

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében 2012. október 6-án megrendezésre került a III. Tisza-tavi Horgász-kupa IV. fordulója, amelynek során a teljesítendő horgászfeladat a ragadozó halak műcsalival történő elejtése volt. A verseny a tervezettnél egy héttel korábban került megrendezésre, mivel a Csónakos pergető országos bajnokság 5. fordulóját a versenyünkkel egy időben, október 14-re, tiszafüredi Holt Tiszára szervezték. Bár a szervezésben nem mi hibáztunk, nem kívántuk megzavarni az országos bajnokság lebonyolítását. A részletekhez kattintson Tovább >>>

Beszámoló a 2012. szeptember 29-én megrendezett
gyermek és ifjúsági horgászversenyről

A Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület 2012. szeptember 29-én rendezte meg népszerűsítő négy tusa versenyét ifjúsági és gyermekhorgászai számára. A 2012. szeptember 8-án megrendezett hasonló megmérettetés után- köszönhetően a jó hangulatnak és a pazar díjazásnak- újra összegyűltek a versenyezni vágyó fiatalok. Sokak az újbóli bizonyítás vágyától, mások a revans lehetőségétől vezérelve már napokkal előtte megkezdték a felkészülést. A részletekhez kattintson Tovább >>>

III. Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat
III. Forduló: Ragadozó halak horgászata természetes csalival


2012. szeptember 15-én megrendezésre került az immár hagyományosnak tekinthető Tisza-tavi Horgász-kupa versenysorozat ez évi harmadik versenye, melynek során a versenyzők ragadozó halak természetes csalival történő horgászatában mérték össze magukat. A gyülekezés, regisztráció és verseny előtti eligazítás a tiszafüredi Városi kikötőben történt 06.30 és 07.15 óra között. Az előkészítő műveletek rendben meg is történtek, egyedül az időjósok jövendölése nem akart beválni. Ezen ugye nagyon már nem is csodálkozunk. Ők ugyanis esőmentes, meleg időt ígértek a régióba, ezzel szemben szombaton már hajnali 02.30-tól - ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam - több hullámban is szakadt az eső. Nem változott ez a verseny megkezdéskor sem, sőt a verseny alatt sem. Tovább >>>

Melyik faj legyen az év hala 2013-ban?

A Magyar Haltani Társaság elnöksége három jelöltet állított az év hala címért folyó versenyben. A végső döntést a Magyar Haltani Társaság honlapján leadott szavazatokkal a szavazók hozzák meg. Az a hal lesz a győztes, amelyik 2012. december 31-ig a legtöbb szavazatot kapja. Akár nálunk is leadhatja a szavazatát, ha ide kattint: Tovább >>>

Részt vettünk a MOHOSZ X. Horgászati és Halgazdálkodási Konferenciáján

A konferencia 2012. szeptember 7-én Budapesten, a Hunguest Hotel Griffben került megrendezésre. A résztvevők a regisztráció során két színvonalas brosúrát is kaptak, amelyek közül az egyik a konferencia 10 éves történetét mutatja be, míg a másik az aktuális konferencia témaköreivel foglalkozik. A jubileuminak tekinthető X. konferenciát Fűrész György nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően került sor a Halászati és Öntözési Kutató Intézet (HAKI) és a MOHOSZ közötti új keretszerződés ünnepélyes aláírására. Tovább >>>

XXXIV. Országos Ifjusági Horgásztábor

A Tisza-tavi HESZ 2012. május 19-én rendezte meg a tagegyesületek gyermek és ifjúsági horgászai számára hagyományos négytusa versenyét. Az eredményes versenyzők nem csak kupákat és tárgynyereményeket kaptak, hanem részt vehettek a MOHOSZ ingyenes országos horgásztáborában is. Szövetségünket Szegedi Ferenc (Kinizsi Sporthorgász Egyesület, Tiszaszőlős) és Balogh Albert (Tiszafüredi Sporthorgász Egyesület) képviselte, akik egy-egy élménybeszmolóval is jelentkeztek nálunk. Albert beszámolóját itt olvashatják, míg Ferenc élményeit itt tölthetik le! Köszönjük szépen az írásokat!

Részt vettünk a Martfűn megtartott III. Országos Horgászati Konferencián

A Horgászegyesületek a Tiszáért Társulás szervezésében ezúttal a Termálhotel Martfű adott otthont a már hároméves múltra visszatekintő Országos Horgászati Konferenciának. A "Természetes vizek horgászata" címmel július 25-én megtartott konferencia főbb témakörei az évek óta megoldatlan, természetes vizeken tapasztalható természetromboló halászati tevékenység, a felbecsülhetetlen károkat okozó kormorán jelenség, továbbá a jelenleg hatályos 1997. évi XLI., a halászatról és a horgászatról szóló törvény módosítása kapcsán felvetődő kérdések köré csoportosultak. A konferencia programja szerint előbb előadások hangzottak el, majd délután került sor a kérdések, javaslatok megtárgyalására. Tovább >>>

Tisza-tavi HESZ II. horgásztábor

2012. július 16-20-ig rendeztük meg a második Tisza-tavi Horgásztábort, melynek a Fortuna kemping adott helyet. A fő csapást az Örvényi-Morotva, a füredi Kis-Tisza és a VI-os öblítő csatorna szenvedte el. Süllők, balinok, pontyok és keszegfélék estek a táborozó ifjú horgászok "áldozatául". A 11 gyermek- és ifi horgász az ország számos pontjáról érkezett, a tábor működését sok horgászni tudó és szerető ember segítette. Értékes előadások, bemutatók, módszerek gyarapították a táborlakók ismereteit. Szép idő, jó körülmények és jó fogások tették maradandó emlékké a tábort. Tovább >>>

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

(Honlapon közzétéve 2012. július 18-án.)

Vonatkozó Jegyzőkönyveket a pályázatok beérkezéséről, értélekeléséről a "Dukumentumok" menü alatt találhat!

A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége - továbbiakban HESZ - pályázatot hirdet horgász szakkörök, gyermek - és/vagy ifjúsági horgászversenyek szervezésére és lebonyolítására 2012. évben.

1. A pályázat célja
A pályázat célja, hogy megismertesse, megszerettesse a gyermek- és ifjúsági korú fiatalokkal a horgászatot, a természetet, megértesse a környezet védelmének fontosságát. Csak az a pályázat támogatható, amely az alábbi célok közül legalább egyet megvalósít:
1.1 a HESZ bármely tagegyesületének már meglévő horgászszakkörének fenntartása,
1.2 a HESZ bármely tagegyesületének újonnan szervezendő horgászszakkörének fenntartása,
1.3 a HESZ bármely tagegyesületének már meglévő, vagy újonnan szervezendő horgászszakkörének tagjai és az egyesület más gyermek - és/vagy ifjúsági horgásztagjai részére versenye(k) szervezése.

2. A pályázatra rendelkezésre álló keretösszeg mértéke A rendelkezésre álló forrást a HESZ 2012. évi jóváhagyott költségterve biztosítja maximum bruttó - 2.000.000 -, azaz bruttó - Kettőmillió - Ft mértékéig.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2012. augusztus 15-én 10.00 és 14.00 óra között.

A részletes pályázati felhívás nyomtatható változatban letölthető itt!

Egy zöldfülű újonc élményei a III. Tiszafüredi Halas Fórumon

Új tagként nagy örömmel fogadtam Harka Ákos tanár úr meghívását a III. Tiszafüredi Halas Fórumra. Repeső izgalommal és érdeklődéssel, de meglehetősen zavarban, már-már zavartan érkeztem a rendezvényre. Az őszintén kedves fogadtatás kicsit megnyugtatott, de egy kellemetlen gondolat folyamatosan a fejemben motoszkált: mit keresek én ilyen szaktekintélyek között, ilyen tapasztalatlanul, szinte tudatlanul, ismeretlenül? Méltó vagyok egyáltalán arra, hogy csak meghallgassam az előadásokat? Besurrantam a konferenciaterembe, és a regisztrációnál kiosztott fűzöld mappát szorongatva leültem. Hátra sem mertem fordulni. Tovább >>>

Tisztségviselői horgászverseny 2012.

2012. június 23-án került megrendezésre a Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetségét alkotó tagegyesületek tisztségviselőinek már hagyományosnak tekinthető versenye. A horgászverseny tervezett helyszíne többször is módosult, végül annak érdekében, hogy az exponált horgászhelyeken hétvégén ne zavarjuk a horgászokat a IV-es öblítő melletti horgászhelyekre esett a választás. A IV-es öblítő műtárgya mellett 6 órakor volt a gyülekező, a horgászhelyek kisorsolását, majd a horgászhelyek elfoglalását követően 6.30-kor kezdődött a verseny. A beszámolókhoz kattintson! Tovább >>>

Három horgászverseny egy napon

2012. május 19-én párhuzamosan három horgászverseny is zajlott szövetségünk szervezésében a Tisza-tavon. A Tisza-tavi HESZ területi serdülő és ifjúsági négy tusa verseny Poroszlón került megrendezésre, a Tisza-tavi HESZ és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett versenysorozat, a III. Tisza-tavi Horgász Kupa II. fordulója Kiskörén bonyolódott, míg a Veterán verseny a Tiszafüredi Kis-Tiszán, tagegyesületeink 60. életévét betöltött horgászai részére került kiírásra. A beszámolókhoz kattintson! Tovább >>>

III. Tisza-tavi Horgász Kupa Versenysorozat - I. forduló beszámoló


A Tisza-tavi Horgász Egyesületek Szövetsége és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. versenysorozatot hirdetett a 2011-es évhez hasonlóan. A verseny több fordulóból áll, amelyben a Tisza-tó horgászati sajátosságaiban való jártasságot, ismereteket, tapasztalatokat, természeti sokszínűséget szeretnénk fejleszteni, bemutatni. Az első fordulóban a Tiszafüredi Holt-Tiszán állóvízi, békés halak horgászata volt a cél. Íme a részletek: Tovább >>>

Megkezdődik a Tisza-tó rehabilitációja

Egy szokatlan helyszínen, az abádszalóki strandnál lévő gáton tartott sajtótájékoztatót Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, illetve a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke október 14-én. Államtitkár úr itt jelentette be, hogy megkezdődik, 5,6 milliárdos európai uniós és egy milliárdos hazai forrásból a Tisza-tó vízügyi rendezése. A Tisza-tó komplex fejlesztéséről az elmúlt évben az Új Széchenyi Tervben olvashattunk, ahol térségünk nevesítve is szerepelt a régiók között. "Programot indítunk a Tisza-tó fejlesztésére, az ökoturizmusban és az ökológiai gazdálkodásban rejlő, a térségben élők életminőségét érdemben javító lehetőségek kiaknázására." Tovább >>>

Tisza-tavi Horgászrend

Kedves Horgásztárs! Önnel együtt azt szeretnénk, hogy a Tisza-tó halállománya gyarapodjon, védelme erősödjön, a környezete tisztább és vonzóbb legyen. Horgászat közben se feledkezzünk meg arról, hogy a halak érző lények, amelyeknek nem szabad fölösleges szenvedést okoznunk. Az igazi horgász sportszerű eszközökkel, szabályos módszerekkel fogja a halakat, és kíméletesen bánik velük. Segítsen abban, hogy a horgászat minél több horgász számára a sportszerű eszközökkel és módszerekkel történő halfogást, a halakkal szembeni kíméletes bánásmódot, a szabadidő kulturált eltöltését, a természetben való kikapcsolódást, a vízi és vízparti környezet megóvását jelentse. Legyen ebben partnerünk, és ha olyasmit tapasztal, ami közös céljainkkal ellentétes, jelezze a halászati őri telefonszámon: 06-70/316-19-79! A Tisza-tavi Horgászrend megtekinthető itt!

Tisza-tavi Kódex

A Tisza-tavi Kódex a Tisza-tó fenntartható használatának szabálygyűjteménye. Kialakításában részt vett a Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége is. Ez az önkéntes iránymutatás tartalmazza a Tisza-tó házirendjét, de olvasható a Tisza-tó használatára és működtetésére vonatkozó jogszabályi háttér is. Ajánlásokat fogalmaz meg a sport- szabadidős- és kedvtelési célú használattal kapcsolatosan is. A Tisza-tavi Kódex letölthető itt!

Rólunk

A Tisza-tó az ország egyik legnépszerűbb, legváltozatosabb és leghalasabb természetes horgászvize. A Tisza-tó körüli horgászegyesületek úgy döntöttek, hogy önálló szövetségbe tömörülnek, hogy érdekeiket összehangolva érvényesítsék. A Tisza-tavi Horgászegyesületek Szövetsége 1993-alakult meg. Szövetségünk a Magyar Országos Horgász Szövetség tagja. Tovább >>>

METEOROLÓGIAI TÉRKÉPEK (kattintásra nagyíthatók)

Felhőkép
Hőmérséklet
Széltérkép
Impresszum | Jogi nyilatkozat | Minden jog fenntartva! © 1993-2018.